lauantai 24. lokakuuta 2015

Kylpyhuone ja sauna

Olen sen verran riippuvainen saunasta, että en voi elää ilman saunaa. En myöskään voi asua asunnossa jossa ei ole saunaa. Ajattelin nyt kääntää tämän pienen, mutta tärkeän kortin teille lukijat.
 Kylppärille ei ole oikeastaan tehty mitään sen jälkeen kun muutimme tähän. Tuon kapean laatan maalasin mustaksi kun turkoosi ei jotenkin miellyttänyt silmää.
 Sauna sen sijaan koki hieman enemmän muutosta. Purkasin lauteet pois ja jätin vanhat seinäpanelit, jotka hioin vain hieman karheaksi ja käsittelin mustalla saunavahalla. Mustiahan niistä ei tullut, koska paneleissa oli ennestään jo jokin suoja päällä. Eikä tarkoitus ollukkaan mustaa tehdä vaan tummentaa seinät, tehden saunasta pimeämmän. Paneleiden käsittely onnistuikin suhteellisen kivasti ja jälki on nyt hyvinkin elävä tumman ruskea jossa siellä täällä vähän mustaa. Tykkään oikein paljon seinien tummasta ilmeestä.

 Lauteiden paikkaa ei voinut kamalasti muuttaa, koska paneleiden takana olivat lauteiden tukipuut sekä lauteiden alla lämminvesivaraaja. Lauteista halusin vaaleat tuomaan kontrastia tummille seinille. Lauteet tehtiin runkoa myöden itse, jolloin niistä saatiin millilleen juuri sellaiset kun haluttiin. Erona vanhoihin lauteisiin oli, että ylälaudetta kavennettiin hieman ja alalauteeseen tehtiin levennys kohta. Näin saatiin jaloille lisää tilaa. Lisäksi lauteiden korkeuksia muutettiin muutamilla senteillä sopivammaksi. Seinälle teimme selkänojan.

 Vanha saunan valo sai lähteä ja valon korvasin selkänojan taakse ja ylälauteen etuosaan tulleilla ledispoteilla. Nyt kun ylä- ja alalauteen välissä oli ritilä niin lämminvesivaraajakaan ei näy ja ledit valaisevat jalkojakin kivasti. Vanhan kiukaan jätin toistaiseksi. Kiillotin kuoren peilikiiltäväksi ja vaihdoin kiuaskivet. Alle laitoin mustia tavallisia kiuaskiviä ja päälle valkoisia koristekiviä. Sen lisäksi, että ne näyttävät hyvältä niin ne myös antavat huomattavasti pehmeämmät löylyt kuin pelkästään tavallinen kiuaskivi. Sähkölämmitteisessä saunassa kun on ongelmana juuri tuo, että löylyt ovat kipakoita ja kuumia. Nyt löylyt ovat pehmeitä, mutta silti haluttaessa kuumat. 


-J                                                                                                                                                          

4 kommenttia:

 1. Upea sauna ja nuo valot ja kaikki, ihana :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon:) sauna on mulle se paikka jossa voin kaiken hulinan keskellä rauhottua. Mukava että joku kommentoi näihin postauksiin:D vaikka ite olen myös aika huono kommentoimaan blogeja:/

  VastaaPoista
 3. Kiva blogi ja kiva kylppäri! Ei ankea niinkuin nykyään tuntuu kaikki järjestään olevan :) Meilläkin remppa edessä tässä piakkoin

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon:) tuntuu että useammat asunnot alkavat muistuttaa jo hyvin paljon toisiaan:)

  VastaaPoista